Намічається гучна справа: Кличко подав до суду на Богдана та Гончарука

Мер Києва Віталій Кличко подав до суду на Кабінет міністрів, прем'єр-міністра Олексія Гончарука та главу Офісу президента Андрія Богдана. Відповідні адміністративні позови подані до Окружного адміністративного суду Києва, передають Патріоти України.

Позови пов’язані з рішенням про звільнення його з посади голови Київської міської державної адміністрації. В одному з позовів Кличко вимагає визнати протиправними дії уряду щодо внесення президенту подання про звільнення і просить скасувати відповідну пропозицію прем'єрміністра.

Аргументує вимоги в позові він тим, що «повноваження Кличка Віталія Володимировича, як Київського міського голови складають п’ять років і закінчуються не раніше ніж 16 листопада 2020».

Другий позов Кличко подав проти керівника Офісу президента Андрія Богдана, в якому зазначив, що той перевищив свої повноваження, коли подав листа до Кабміну, який став підставою розгляду урядом подання на звільнення з посади голови КМДА. У позовній заяві Кличко підкреслив, що такі питання — виняткові повноваження президента і уряду.

Адвокат Кличко Олексій Шевчук заявив, що Богдан, швидше за все, скоїв кримінальний злочин, коли, перевищивши свої повноваження, передбачені чинним законодавством, звернувся в Кабмін.

«Кабмін взяв участь у цьому правопорушенні і, найімовірніше, вони спробують втягнути президента. Це може спричинити незаконні дії президента в тому числі, оскільки президент говорив, що він сам готовий піти у відставку, якщо він на один крок порушить українське законодавство. Для того, щоб запобігти ситуації, ми і звернулися з відповідними позовами. І будемо далі розбиратися. Якщо побачимо достатньо підстав для звернення в правоохоронні органи, найближчим часом будуть підготовлені відповідні заяви», — сказав Шевчук.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...