Намічається новий розклад: У Туреччині заявили про бажання сприяти зниженню напруженості між РФ й Україною

Туреччина серйозно стурбована загостренням відносин між Росією та Україною, а тому готова зіграти роль у деескалації ситуації. Зокрема, з огляду на те, що Анкара "має гарні відносини" з обома державами, зазначають Патріоти України.

Про це заявив прессекретар турецького лідера Ібрагім Калін в інтерв'ю Anadolu Ajansi. У нього запитали, якою є позиція країни щодо побоювань, що РФ може розпочати повторне вторгнення в Україну, і як вона може сприяти "вирішенню цієї кризи".

"Ми закликаємо обидві сторони якнайшвидше знизити рівень напруженості, щоб робити необхідні кроки для запобігання військовому конфлікту на Донбасі", – висловився спікер президента Туреччини.

Також додав, що Реджеп Таїп Ердоган вже озвучував цю позицію країни українському лідеру Володимиру Зеленському та главі РФ Володимиру Путіну: Анкара і він особисто "готові зробити свій внесок зіграти роль у цьому процесі".

Калин наголосив, мовляв, у цьому питання зниження напруженості "зіграє на користь кожного". "Іншими словами, якщо є роль, яку Туреччина може зіграти у реалізації політики так званої розумної дипломатії та результативного дипломатичного процесу в цей період, то, звісно, наш президент із радістю виконає її", – пояснив він.

Прес-секретар турецького лідера висловив переконання, що саме Анкара здатна допомогти у врегулюванні ситуації між Україною та Росією, адже з обома у неї "хороші відносини".

Він зазначив, що Туреччина із занепокоєнням стежать за ситуацією, що складається. А також поділився думкою, що у глобальному контексті варто говорити про протистояння між Росією та НАТО, Москвою та Заходом.

Нагадаємо: 3 грудня президенти Туреччини та Росії Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Путін провели телефонні переговори, під час яких серед інших питань зачепили тему України.

Опісля в Анкарі заявили, що Туреччина готова надати майданчик для переговорів президентів України та Росії Володимира Зеленського і Путіна, щоб "направити процес у правильне русло". Ердоган висловив сподівання, що зможе "внести конструктивний внесок у зниження напруженості" між двома державами завдяки "позитивним відносинам" Анкари і з Києвом, і з Москвою.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...