Намічається новий "жест доброї волі"? Супутник показав розбиті Дар'ївський міст та понтонну переправу росіян у Херсонській області

Супутник Planet Labs зробили знімки розбитих Дар'ївського мосту та понтонної переправи росіян через річку Інгулець у тимчасово окупованій Херсонській області, передають Патріоти України.

Знімки понтонної переправи та Дар'ївського мосту були зроблені у понеділок, 5 вересня. Цього дня Оперативне командування Південь повідомляло про успішні удари ЗСУ по понтонних переправах росіян поблизу Дар'ївки та вздовж Каховської ГЕС.

Супутники зафіксували пошкоджену будівлю у районі річкового причалу, де з початку повномасштабного вторгнення Росії стоїть неідентифіковане судно.

Також Planet Labs показали скупчення російської військової техніки та велику кількість окопів за 250 метрів від розбитої переправи.

Сили оборони України 26 серпня вивели з ладу Дар'ївський міст у Херсонській області. Війська РФ перестали експлуатувати його після виконання вогневих завдань ЗСУ.Раніше у ЗСУ повідомили, що тримають повний вогневий контроль над транспортними артеріями, за якими окупанти можуть поповнювати свої резерви.

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...