Намічається прорив? Глава МЗС Ірану терміново прибув на саміт G7

Перед цим лідери G7, окрім президента США Дональда Трампа, узгодили спільну позицію щодо Тегерана.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф. Фото: Рейтерс.

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф терміново прибув до французького Біарріца, де проходить саміт «Групи семи» (G7). Це підтвердило головування Франції у G7, яка цього року приймає зустріч високого рівня, повідомляють Патріоти України.

Перед цим лідери G7, окрім президента США Дональда Трампа, узгодили спільну позицію щодо Тегерана з метою утримати його він невиконання зобов’язань за ядерною програмою та для уникнення торговельної війни зі Сполученими Штатами.

«Ми погодили, що повинні спільно сказати Ірану… Усі хочуть уникнути конфлікту, і Дональд Трамп був надзвичайно чітким у цьому питанні», – заявив у неділю президент Франції Еммануель Макрон.

Натомість Трамп заявив, що не обговорював це питання, а тому США діятимуть за власною позицією. Як повідомлялося, США вийшли з ядерної угоди з Іраном у травні минулого року. Відтоді відносини між Тегераном та Заходом усе більше погіршуються.

Джерело: Укрінформ

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...