Наочніше неможливо: Макрон з мапою в руках на зустрічі з Шольцем доводив, що Україні необхідно дати право бити натівським озброєнням по Росії (відео)

Канцлер ФРН в присутності лідера Франції знов виглядав, переляканим бюргером, в не керманичем найбільшої потуги ЄС

Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що Україні потрібно надати дозвіл бити по військових базах на території Росії західною зброєю. Таке переконання він висловив на спільному брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у вівторок, 28 травня.

"Ми повинні дозволити їм нейтралізувати військові бази, з яких запускаються ракети", – сказав Макрон. Він зазначив, що ракетні атаки на Україну здійснюються саме з території Росії.

При цьому французький лідер уточнив, що Україна не повинна атакувати цивільні споруди чи інші військові об'єкти на території РФ.

"Якщо ви говорите їм: "Вам не дозволено досягти точки, з якої запускають ракети", ви фактично говорите: "Ми будемо надавати вам зброю, але вам заборонено захищатися"", – сказав Макрон.

Водночас Макрон наголосив, що Франція лише допомагає захищати українську територію, "залишаючись у колишніх рамках", і "не бажає ескалації".

Шольц, своєю чергою, заявив, що Україна "має всі можливості згідно з міжнародним правом робити те, що вона робить", а західні країни, які допомагають зброєю, "виявили всі правила застосування, які базуються на міжнародному праві".


Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...