Напад на Порошенка: На автівку п'ятого президента видерся росіянин, котрому Зеленський надав громадянство

Надійшла команда "мочити Пороха". Нападники були поінформовані про неурочну появу Петра Порошенка у ДБР і заздалегідь готували напад. За повідомленням свідків злива дещо зіпсувала їх плани, акція замислювалась масштабнішою

 Після виходу п’ятого президента Петра Порошенка з допиту у ДБР біля будівлі Державного бюро розслідувань на нього очікували заради провокації, зазначають Патріоти України.

На капот автомобіля Порошенка вистрибнув чоловік. Підбігли бійці держохорони. Чоловіка стягли з машини. Зав’язалася бійка. Невідомий також застосував газовий балончик. Втрутилася "поліція діалогу". Також противники екс-президента скандували "Порох – геть!"

Кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" передає, що до машини Порошенка намагалися підбігти четверо чоловіків, охоронець екс-президента відбив нападника парасолькою, а нападник у відповідь розпилив сльозогінний газ.

Після цього в інцидент втрутилася поліція, і зловмисники втекли. Згодом стало відомо, що на автомобіль п’ятого президента Петра Порошенка видерся ветеран полку "Азов" Микита Макєєв з позивним "Одісей". Таку інформацію "Українській правді" повідомили кілька незалежних одне від одного джерел. Макєєв родом з Росії і мав паспорт РФ, однак 18 липня президент Володимир Зеленський дав ветерану "Азову" українське громадянство.

Столичні поліцейські зазначили, що наразі ніхто зі скаргами щодо події до правоохоронців не звертався. У результаті сутички під ДБР нікого не затримували.

Відзначається, що Порошенко встиг спокійно сісти в автомобіль і не постраждав у результаті інциденту. 24 канал повідомляє, що у ході сутичок постраждав їхній оператор.

У четвер близько 15 години голова ДБР Роман Труба повідомив, що Порошенко не прийшов на допит, і його повторно викликали на 8 серпня. Проте згодом п'ятий президент приїхав у Державне бюро розслідувань. А коли Петро Олексійович повертався, на нього вже чекали.

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...