Напад Путіна на Польщу призведе до контрудару НАТО: Байден зробив заяву про 5-й статтю Альянсу

Сполучені Штати Америки вважають 5-ю статтю НАТО, згідно з якою напад на одного з учасників блоку є атакою на весь Альянс, основоположним принципом. Польща може розраховувати на союзників у разі загрози своїй безпеці. Про це заявив американський президент Джо Байден, передають Патріоти України.

Як повідомляє CNN, глава Білого дому сказав, що стабільність у Європі є критично важливим фактором для США. Реалізація політики Штатів по всьому світу залежить від єдності Європи.

"Здатність Америки виконувати свою роль в інших частинах світу залежить від єдиної Європи, безпечної Європи. Ми це дізналися з сумного досвіду двох світових воєн, але тоді не були залучені до стабільності у Європі. Тому я вже давно кажу, як сенатор, член комітету з міжнародних відносин, як віцепрезидент протягом восьми років, і наразі президент, що стабільність у Європі критично важлива для США", - зазначив Байден.

Крім того, президент США і лідери держави вважають 5-статтю НАТО, що передбачає колективний захист країни, на яку можуть напасти, "священним обов'язком".

"Ми сприймаємо як священний обов'язок (реалізацію) статті 5, і ви можете на це розраховувати", - запевняє Байден. Також він додав, що Путін сподівався на розкол в країнах Альянсу після військового вторгнення РФ в Україну, проте Захід залишається єдиним механізмом.

Він також додав, що Путін сподівався, що йому вдасться поділити країни НАТО своїм вторгненням в Україну. "Найважливіший критерій у цьому світі, що змінює час... полягає у тому, що НАТО залишається абсолютно, повністю, повністю об'єднаним. У наших точках зору немає поділу. Що б ми не робили, ми робимо в унісон", - підкреслив Джо Байден.

"Світ може зупинити терор. Два Patriot принципово змінять ситуацію": Зеленський відреагував на удар окупантів по базі відпочинку на Харківщині

неділя, 19 травень 2024, 15:55

Президент Володимир Зеленський відреагував на чергову атаку по Харківщині 19 травня, внаслідок якої, за останніми даними, загинули п'ятеро людей, зокрема – вагітна жінка. Ворог завдав удару по місцю літнього відпочинку у Малоданилівській громаді Харків...

Для окупантів ця втрата - безповоротна: ВМС України знищили російський корабель "Ковровець"

неділя, 19 травень 2024, 14:18

У ніч проти 19 травня Сили оборони України знищили морський тральщик ЧФ РФ проєкту 266-М "Ковровець". Про це повідомила пресслужба ВМС України, передають Патріоти України. "Військово-морські сили ЗС України разом з побратимами продовжують наближати нас...