"Напередодні кількох місцевих бізнесменів катували, щоб вибити компромат на "генпрокурора": Гайдай поділився деталями щодо ліквідації Горенка

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що вбивство так званого "генпрокурора ЛНР" Сергія Горенка, ймовірно, є наслідком розборок між окупантами. За його словами, ліквідація фейкового "прокурора" могла бути вигідною гауляйтеру Луганської області Леоніду Пасічнику. Між цими окупантами був тривалий конфлікт. Про це Гайдай розповів в ефірі "24 каналу", передають Патріоти України.

Гайдай припустив, що причиною вибуху став вибуховий пристрій, який занесли до будівлі, де засідали окупанти. Більше того, він розповів, що напередодні кількох місцевих бізнесменів катували, щоби вибити з них компромат на "генпрокурора".

"Швидше за все, всередині спрацював вибуховий пристрій, який хтось заніс. Ми аналізували стосунки гауляйтера Луганської області Пасічника з тим "генпрокурором". У них були, м'яко кажучи, натягнуті стосунки. Насправді вони ворогували. За кілька тижнів до вибуху Пасічник дав команду і деяких бізнесменів кинули у підвал, щоб їх там катували та надали інформацію, яка дискредитує так званого "генпрокурора". Конфлікт був досить потужний", – зазначив Гайдай.

За словами голови Луганської ОВА, гайляйтери розуміють, що їм потрібно звітувати перед Москвою за свою "роботу". Проте з огляду на масштаби крадіжок, представники окупаційної так званої "влади" панікують і намагаються знайти серед себе цапа-відбувайла.

"Я думаю, що це місцеві розбірки. Вони розуміють, що їм доведеться звітувати перед своїми господарями з московії. Гроші всі покрали. Різниця між частиною тимчасово окупованої Луганської області з 2014 року та частиною, яка була підконтрольна Україні, за останні роки дуже різка і її всі люди бачили. Відповідальність хтось має нести. Ось зараз показуватимуть, хто там у них цап-відбувайло", – сказав глава ОВА.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...