Напередодні візиту Путіна: Лавров уже прилетів до Мінська

Міністр закордонних справ країни-агресора Росії Сергій Лавров уже прилетів до столиці Білорусі до Мінська. Завтра, 19 грудня, там відбудеться візит президента РФ Володимира Путіна. Інформація про те, що Лавров уже у Мінську, з'явилася у Telegram. Зокрема, повідомляється, що літак, на борту якого був голова дипвідомства, вже приземлився в аеропорту Білорусі, інформують Патріоти України.

Лавров нібито летів на борту Ту-214СР із реєстраційним номером RA-64528. Він приземлився у Національному аеропорту "Мінськ" о 23:00. Як відомо, Путін прибуде до Мінська з робочим візитом. Там заплановані переговори у широкому складі та у форматі віч-на-віч.

Відомо, що міністри оборони Білорусі та Росії Віктор Хренін та Сергій Шойгу також візьмуть участь у переговорах. Очікуються заяви та відповіді на запитання журналістів. Раніше у Білорусі підтвердили, що майданчиком для переговорів лідерів 19 грудня стане Палац незалежності. У заяві не згадується про Україну, однак, за даними ЗМІ, Путін умовлятиме Лукашенка повноцінно вступити у війну.

Офіційною метою візиту називають обговорення питань російсько-білоруської інтеграції, а також "військово-політичні питання" та реалізацію програм Союзної держави. Проте в ISW зазначають, що Путін зібрався до Мінська, щоб і надалі чинити тиск на самопроголошеного президента Білорусі.

Телевізійні уроки дипломатії

вівторок, 14 травень 2024, 0:33

Масове мистецтво важливе тим, що впливає і на широку аудиторію, і на істеблішмент, який намагається широкій аудиторії подобатись. Тому акценти, сюжети і наголоси таких творів заслуговують на увагу. Apple tv+ випустили серіал «Франклін» – про дипломатич...

Буде вам Харків "за три дні!": Бійці Третьої штурмової бригади показали розгром колони ворожої бронетехніки, яка йшла на прорив українських позицій (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:28

Сили підрозділів Третьої штурмової бригади та суміжних 66-ї ОМБр, 77-ї бригади ДШВ знищили танки-черепахи та БМП-2 противника. Йдеться про колону, яка намагалася здійснити прорив на Харківщині. Про це повідомляє пресцентр 3 ОШБР. . Як зазначається, ок...