"Направили запити, яким чином кошти платників податків витрачаються на таке лайно": "95 квартал" знов включився в травлю Порошенка, спрямовану на руйнування єдності країні в умовах війни, - адвокат

Хто стоїть за "одкровеннями" зелених клоунів - неважко здогадатися. Почувши неладне, "кварталівці" намагаються вже відповзати від поширеної заяви.

Чим займається "Лисий Жека" під час загальнонародної війни

“95 квартал” в ефірі загальнонаціонального телемарафону поширив відвертий наклеп проти п’ятого президента Порошенка, який спрямований на руйнування внутрішньої єдності в країні в умовах війни. Про це на брифінгу повідомили адвокати Порошенка, передають Патріоти України.передають Патріоти України.

З огляду на це адвокати подають низку запитів, хто чиїм коштом виготовляє цей телепродукт. Адвокати наголошують, що йдеться про підготовку відповідних судових позовів.

“Минулого тижня, того самого дня, коли ми дізналися про страту азовців у Оленівці, в етері Єдиного телемарафону була гумористична програма, так звана “Байрактар News”, яку виробляє Студія “Квартал 95″. В цій програмі вони виклали інтерв’ю Поворознюка, цей ролик на їх ютюб-каналі вже має 200 тис. переглядів, де Поворознюк стверджує, що Порошенко вкрав у нього гроші – 30 млн. Ми як адвокати Порошенка висловлюємо його позицію та обурені тим, що на державні гроші, на гроші платників податків людей змушують дивитися таке лайно”, – зазначив адвокат Ілля Новіков.

Тому адвокати повідомили, що подають декілька запитів щодо роботи Студії “Квартал 95” Класичне політичне мочилово Порошенка – «Детектор медіа» проаналізував ефір національного марафону

“Тому ми сьогодні подаємо кілька запитів, метою яких є з’ясувати, що взагалі відбувається, чим займається Студія “Квартал 95”, на які гроші? Чи державного бюджету, чи з бюджету каналу “1+1″, у слоті якого була ця програма, їм сплачують за розповсюдження наклепу. Чи це має стосунок до якихось офшорних компаній, бо ми не впевнені, хто власник цього ютуб-каналу”, – зазначає Новіков.

“Складається таке враження, що повномасштабне вторгнення, велика трагедія, війна абсолютно не змінила гумор цих творчих персонажів. Вони все ще займаються не допомогою армії у боротьбі з агресором, а вишукуванням у різних нетрях різних сумнівних персонажів, які можуть щось таке погане ляпнути про Петра Порошенка і потім цей непотріб вони просовують з чиєюсь допомогою в ефіри спільних марафонів, які транслюються за державні кошти”, – зауважує адвокат Ігор Головань.

“Ми направили відповідні адвокатські запити, щоб з’ясувати, хто є авторами цього аудіовізуального твору, хто є режисером, оператором, сценаристом цього всього, що змушують людей дивитися на спільному марафоні. І головне – яким чином кошти платників податків витрачаються на таке лайно”, – додає Головань.

Портнов виїхав з України, але його антиукраїнська справа живе – Ілля Новіков Крім того, адвокати закликали Нацраду висловити свою думку щодо того, за чий кошт транслюється така “продукція” в етері телемарафону.

“Нас дуже цікавить позиція Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, якої саме думки вони про цю ситуацію. Ми вже бачимо, що власник цього ютуб-каналу Студія “Квартал 95” починає відповзати, бо той ролик, який я згадував, який протягом цих вихідних називався “Скільки грошей Порошенко вкрав у Поворознюка”, зараз називається щось на кшталт “Що Поворознюк запитає в Зеленського після перемоги”, – констатує Новіков.

“Після того, як ми це з’ясуємо для себе, ми будемо ухвалювати рішення про те, чи подавати позов і саме до кого. Я нагадую, що було б смішно судитися з Поворознюком, нас цікавить не він, нас цікавить виключно на яких підставах і за чий кошт відбувається ця продукція в етері телемарафону”, – говорить Новіков.

Зараз той час, коли ця історія має стати відкритою і прозорою. І коли ми повинні всі розуміти, хто намагається підзаробити на нашій загальнонаціональній трагедії, – резюмує Головань.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...