Напруга між двома наддержавами планети зростає: Американці показали новий військовий дирижабль Китаю

Американська компанія BlackSky зробила фото ще в листопаді 2022 року - за три місяці до інциденту з китайською кулею-шпигункою над США.

Супутник зафіксував у Китаї на північному заході великий військовий дирижабль. Також на фото можна побачити великий ангар для дирижаблів. Про це у понеділок, 1 травня пише CNN.

Як зазначає агентство, знімки зроблені американською компанією BlackSky в листопаді 2022 року - за три місяці до інциденту з китайською кулею-шпигуном у небі над США.

Помічений дирижабль завдовжки близько 30 метрів. У момент зйомок він знаходився на злітно-посадковій смузі військового комплексу в пустелі.

Експерти в аерокосмічній галузі також впізнали на знімках великий ангар для дирижаблів. На думку фахівців, знімки можуть вказувати на "значний прогрес" у китайській програмі створення дирижаблів і на розробку більш маневреного та універсального апарату.

"Поява дирижабля на китайському військовому об'єкті може означати, що сили КНР переходять на інші технології. При цьому навряд дирижабль з фото є "зіркою" нового проєкту", - пише агентство.

Судячи із супутникових знімків, на об'єкті триває будівництво, а площа ангарного комплексу збільшується.

Журналісти звернулися до Міноборони КНР, але поки не отримали відповіді.

Нагадаємо, 4 лютого американські військові збили китайський аеростат, який майже тиждень літав над територією США. Вони заявили, що апарат збирав розвіддані.

КНР висловила протест у зв'язку зі збиттям США "метеорологічного зонда"

"Ми повинні бути готові": Фінляндія підвищує боєздатність через можливе вторгнення РФ

понеділок, 6 травень 2024, 10:59

Фінляндія успішно перевірила свою здатність керувати військовою економікою і почала зберігати військове обладнання за межами своїх кордонів. Оскільки Гельсінкі готуються до можливого протистояння з дедалі агресивнішою Росією, передають Патріоти Україн...

Окупанти мають артилерійську перевагу 10 до 1: Аналітики оцінили ситуацію в районі Часового Яру

понеділок, 6 травень 2024, 10:48

Головною метою Росії на 2024 рік залишається захоплення Донецької та Луганської областей, оскільки війська РФ планують наступальну операцію цьогоріч влітку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр ...