Напруга у Вашингтоні зростає: Пентагон попередив Конгрес, що грошей для України залишилось лише до 30 грудня, - ЗМІ

Фінансовий інспектор Пентагону Майкл Маккорд у листі до очільників профільних комітетів Конгресу США заявив, що коштів на фінансування військової допомоги Україні у відомства залишилось до 30 грудня. Про це свідчить текст листа, котрий опинився ґ в розпорядженні агенції Bloomberg.

У листі до керівників комітетів з питань оборонної політики та асигнувань Палати представників та Сенату США Маккорд вказав, що Міністерство оборони наразі витрачає останні 1,07 мільярда доларів на закупівлю нового озброєння і техніки, які замінять зняті з озброєння й відправлені в Україну.

"Після того, як ці кошти будуть використані, міністерство вичерпає фінансування, доступне нам для надання безпекової допомоги Україні", – написав посадовець Пентагону.

Він уточнив, що в разі відсутності рішення Конгресу США щодо додаткового фінансування Міноборони зможе профінансувати заміщення ще одного пакета військової допомоги до 30 грудня.

Останній такий пакет, нагадаємо, США оголосили 12 грудня, його сума становила 200 мільйонів доларів.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...