Напруження між двома країнами НАТО наростає: МЗС Туреччини викликало посла Греції через дуже образливий заголовок афінської газети проти Ердогана

Заголовок грецької газети "Демократія" з образою Ердогана

Міністерство закордонних справ Туреччини викликало посла Греції Майкла-Христоса Діамессіса через інцидент з грецькою газетою, що опублікувала на першій шпальті пряму образу турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана, пише Hürriyet, зазначають Патріоти України.

Йдеться про видання "Демократія", яке розмістило статтю з заголовком турецькою мовою Siktir git, Mr. Erdogan («Пішов на**й, пане Ердоган»).

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив, що дав жорстку відповідь грецькому послу через цей інцидент і підкреслив, що свобода преси не має означати свободу образ.

Такий заголовок засудили і в грецькому МЗС.

Грецька газета "Демократія" — щоденний таблоїд правоцентристського спрямування. Денний наклад становить від 8 до 12 тисяч примірників.

Головні політичні розбіжності Греції і Туреччини наразі стосуються розподілу ресурсів у регіоні. Зокрема, грецька сторона заперечує прийнятність нинішньої діяльності Туреччини з розвідки енергоресурсів у Східному Середземномор'ї.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...