Наразі йдеться про обмін 120 українців на 40 росіян: У МЗС РФ озвучили деякі подробиці щодо підготовки обміну полоненими, зокрема і звільнення захоплених моряків ВМСУ

Кожен випадок при цьому повинен бути розглянутий окремо.

Захоплені українські моряки в російському суді

Заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін підтвердив факт обговорення з Україною питання про можливий обмін захоплених Росією 24 українських моряків . "Звичайно, обговорюється, думаємо над цим", - сказав він в коментарі російському Інтерфаксу, зазначають Патріоти України.

На питання, чи варто в цьому відношенні чекати будь-яких зрушень найближчим часом, Карасін відповідати відмовився. - На Росії такі питання вирішує одна-єдина людина, у Кремлі.

У той же час прибула до Києва омбудсмен РФ Тетяна Москалькова заявила, що списки Києва на обмін затриманими включає 120 українців, в списку РФ - близько 40 осіб.

"Сьогодні (в понеділок на зустрічі з українським омбудсменом, - ред.) Була заявлена цифра 120 осіб (звільнення яких хоче Київ - ред.), Які знаходяться в списку, а в нашому списку сьогодні приблизно 40 чоловік, але ці списки підлягають ревізії" , - цитує Москалькової РІА Новини .

За її словами кожен випадок повинен бути розглянутий окремо і індивідуально: "Складність цих списків полягає в тому, що значна кількість людей мають за фактом два громадянства - громадянин України і громадянин Росії".

Нагадаємо, 15 липня, уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова прибула до Києва . Серед іншого вона мала намір торкнутися питання захисту прав російських і українських громадян.

У дворі її власного будинку: Росіяни розстріляли пенсіонерку на окупованій Херсонщині

середа, 24 квітень 2024, 22:53

Російські окупанти в захоплених районах Херсонської області розстріляли 65-річну жінку. Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України. За даними слідства, 24 квітня в одному з населених пунктів тим...

Через російські гроші: У Молдові судитимуть главу Гагаузії

середа, 24 квітень 2024, 22:43

У Молдові до суду передали справу проти башкана Гагаузії Євгенії Гуцул та керівниці головного офісу неконституційної партії Шор в Кишиневі. Про це повідомляє NewsMaker у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. За даними Антикорупційної прокурату...