Наразі нема ефективної протидії: У ЗСУ розповіли про російські 1,5-тонні КАБи, які все частіше застосовуються по Україні

Ілля Євлаш

Російські окупаційні війська почали бити по Україні бомбами ОДАБ-1500. Вони здатні повністю зруйнувати багатоповерхівку. Про це розповів в ефірі телемарафону речник командування Повітряних сил Ілля Євлаш. За його словами, бомб вагою 1500 кг у ворога "надзвичайно багато".

"Це надзвичайно потужна зброя. 1500 кг достатньо, щоб скласти дев’ятиповерховий панельний будинок чи стару "хрущовку. Звісно, що таких бомб у Росії надзвичайно багато", – наголосив Євлаш.

Представник Повітряних сил додав, що росіяни використовують ці бомби, щоб виснажити українську ППО.

За його словами, основною задачею України зараз є боротьба безпосередньо з носіями таких бомб. Йдеться про винищувачі Су-34 та Су-35.

"Звісно, це досить неспроста задача, однак ми показали, що можемо виконувати і такі надскладні операції. Для цього потрібні певні умови. Найголовніше – нам потрібно більше різноманітних західних систем. На жаль, ми зараз не можемо виробляти їх самостійно, тому в цьому питанні ми покладаємося на наших партнерів", – резюмував він.

Удари бомбами ОДАБ-1500 по Україні

Експерт з аналізу відкритих даних видання BILD Юліан Рьопке нещодавно заявив, що Росія вперше вдарила по Україні важкою авіабомбою ОДАБ-1500. Ця зброя здатна вражати велику площу. За словами Рьопке, таку бомбу росіяни скинули на селище Велика Писарівка в Сумській області.

Водночас очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов цю інформацію спростував. Він наголосив, що ворог використовував ці бомби і раніше.


Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...