Наразі рашистів цікавлять не електростанції: Експерт розповів про зміну тактики Росії у війні з Україною

Росіяни, які постійно завдають ударів по критичній інфраструктурі України, наразі зосередитился на об'єктах генерації електроенергії, намагаючись вивести із ладу не самі електростанції, а трансформаторні підстанції, передають Патріоти України.

Як передає «Укрінформ», про це розповів директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко. За його словами, частка пошкоджених об'єктів енергосистеми коливається між 35% та 45%. Але цей показник постійно змінюється: енергетики відновлюють пошкоджену інфраструктуру, а рашисти здійснюють чергові атаки.

«Трохи змінили московські окупанти тактику: вони почали більше фокусувати ракети на об'єктах, які пов'язані з генерацією. Причому, вони не намагаються пошкодити самі об'єкти, бити по дамбах чи турбінах. Вони фокусують свої удари на трансформаторних підстанціях, які відповідають за видачу електрики зі станції», — підкреслив він.

За словами експерта, для відновлення електропостачання після таких ударів потрібно 10−15 годин, адже частини транспортної електричної мережі виявляються фактично знищеними.

У той же час він запевнив, що українська енергосистема повністю керована, і відключення, які зараз застосовуються, є керованими. Отже, термін «блекаут» застосовувати не коректно.

"Треба припинити говорити, що США зроблять. Ми повинні": Боррель зробив різку заяву про ППО для України

четвер, 18 квітень 2024, 13:59

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель наголошує, що не можна постійно розраховувати на США, Європа має дати Україні системи протиповітряної оборони з власних запасів. Про це...

"Закриття біолабораторій та припинення переслідування християн": Конгресвумен-республіканка висунула дивні умови для надання Україні допомоги від США

четвер, 18 квітень 2024, 13:45

Конгресвумен-республіканка від штату Джорджія та соратниця експрезидента США Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін запропонувала дивні правки до законопроєкту з допомогою для України. Про це йдеться на сторінці асигнування, передають Патріоти України. С...