Український нардеп "набив морду" росіянину, який намагався поцупити прапор України на саміті ПАЧЕС (відео)

Депутати Верховної Ради на саміті парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС), який відбувався в Анкарі, спробували зірвати виступ російської депутатки, яка наділа символ російської агресії "георгіївську стрічку". Про це інформує видання Anadolu, передають Патріоти України.

Сутичка відбулась під час виступу депутатки Держдуми Ольги Тимофеєвої, яка надягала на свій піджак "георгіївську стрічку", яка символізує російську агресію. Депутати від України спробували розгорнути прапори за її спиною, чому намагались завадити члени російської делегації.

У ситуацію втрутився спікер парламенту Туреччини Мустафа Шентоп, який оголосив перерву. Крім того, він зажадав вивести делегацію, яка порушила регламент. "Тут буде говорити той, кому надано слово. Я не дозволю порушити спокій і порядок ведення заходу. Якщо в когось є подібні наміри, то нехай залишить приміщення", – сказав він.

Він також додав, що кожен має право висловити свою думку в усній формі. "У цьому немає нічого поганого. Однак якщо будуть зроблені спроби проведення акцій, то майданчик сьогоднішніх зборів перестане бути парламентським заходом і перетвориться на вуличний рух", – зазначив турецький спікер.

Згодом у кулуарах член російської делегації намагався поцупити український прапор, але народний депутат Олександр Маріковський, який був поряд, "відвоював" його, завдавши росіянину кілька ударів.


Символ сміливості та прагнення свободи: На честь Всесвітнього дня вишиванки Трюдо надів українську вишиту сорочку

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:49

Канада приєдналася до святкування Дня вишиванки . Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо привітав українців із Днем вишиванки. При цьому політик одягнув білу сорочку з вишивкою, наголосивши, що це не просто одяг, а символ. Відповідну фотографію у четвер...

Найближчі місяці - вирішальні: Україна і Росія у певний момент можуть "заморозити" війну за корейським сценарієм, - NYT

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:25

Серед членів адміністрації Джо Байдена зростає стурбованість стосовно того, що президент РФ Володимир Путін набирає необхідну силу для зміни траєкторії війни. Зрештою, обидві сторони можуть почати переговори про припинення вогню та замороження війни за...