Нардеп "Слуги народу" не зміг пояснити "кінець епохи бідності" в своїй декларації

Національне агентство з питань запобігання корупції не отримало підтвердження походження 2,45 млн гривень в декларації народного депутата від фракції «Слуга народу» Валерія Божика. Про це йдеться в результатах повної перевірки НАЗКА декларації політика за 2020 рік, передають Патріоти України.
Народний депутат задекларував кошти: 1,51 млн гривень, 50 тис. доларів, 45 тис. євро. Загальна сума активів за курсом Нацбанку станом на 31 грудня 2020 року становить 4,49 млн гривень.
Згідно з відомостями Державного реєстру фізосіб-платників податків з 1999-го по 31 грудня 2020-го декларант отримав сукупний дохід 2,27 млн. гривень (без урахування податку). Витрати у вигляді прожиткових мінімумів за цей час становлять 236 тис. гривень.
Різниця між законними доходами і декларованими активами становить майже 2,5 млн гривень. У своїх поясненнях суб'єкт декларування зазначає, що частину коштів він придбав у формі подарунків від близьких осіб до 2018 року і під час купівлі-продажу нерухомого майна. Також він повідомив, що в інформаційній довідці з Держреєстру фізосіб не відображена частина доходів, отриманих з початку трудової діяльності з 1992 року.

При цьому жодних підтверджуючих документів про отримання коштів із зазначених джерел нардеп не надав. Як відомо, Валерій Божик все життя займався адвокатурою.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...