Нардеп від "Слуги народу" посміявся над намірами Монахової штрафувати дитячі гуртки за російську мову

Максим Бужанський заявив, що практика накладання штрафів за російську мову є ганьбою.

Народний депутат від “Слуги народу” Максим Бужанський вважає “ганебною маячнею” ініціативу мовного омбудсмена Тетяни Монахової про введення штрафів для дитячих гуртків за використання російської мови. Про це він написав на своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Народний обранець запропонував “удосконалити” ініціативу Монахової:

“Розумієте, а раптом маленькі мерзотники будуть таємно спілкуватися між собою, як їх контролювати? Бачу тільки один вихід, створити спецшколи дітей-мовних викривачів. Ось як викривачі корупції, тільки нехай по гуртках працюють. Виховуємо, впроваджуємо в гурток, сидить, ліпить глечик, прислухається. Підійшов до вікна, махнув прапорцем, все, можна брати, приїхали на штраф в 11 тисяч гривень”, – написав він.

Бужанський підкреслив, що практика накладання штрафів за російську мову є ганьбою. Раніше мовний омбудсмен Тетяна Монахова заявила, що штрафи за порушення закону про державну мову почнуть діяти через 2-3 роки. Їх розмір складе від 9,8 тис. до 11,9 тис. грн.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...