Нардеп від "Слуги народу" посміявся над намірами Монахової штрафувати дитячі гуртки за російську мову

Максим Бужанський заявив, що практика накладання штрафів за російську мову є ганьбою.

Народний депутат від “Слуги народу” Максим Бужанський вважає “ганебною маячнею” ініціативу мовного омбудсмена Тетяни Монахової про введення штрафів для дитячих гуртків за використання російської мови. Про це він написав на своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Народний обранець запропонував “удосконалити” ініціативу Монахової:

“Розумієте, а раптом маленькі мерзотники будуть таємно спілкуватися між собою, як їх контролювати? Бачу тільки один вихід, створити спецшколи дітей-мовних викривачів. Ось як викривачі корупції, тільки нехай по гуртках працюють. Виховуємо, впроваджуємо в гурток, сидить, ліпить глечик, прислухається. Підійшов до вікна, махнув прапорцем, все, можна брати, приїхали на штраф в 11 тисяч гривень”, – написав він.

Бужанський підкреслив, що практика накладання штрафів за російську мову є ганьбою. Раніше мовний омбудсмен Тетяна Монахова заявила, що штрафи за порушення закону про державну мову почнуть діяти через 2-3 роки. Їх розмір складе від 9,8 тис. до 11,9 тис. грн.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...