Нардепка Устінова звинуватила США в затягуванні підготовки українських пілотів на F-16

Очільниця спеціальною парламентської комісії з озброєнь і боєприпасів Олександра Устінова звинуватила США у навмисній затримці підготовки українських пілотів на винищувачах

Про це вона заявила в коментарі The Times.

"Поки що ми будемо мати менше підготовлених пілотів, ніж винищувачів", - зауважила Устінова, додавши, Україна матиме що всього 20 пілотів, які завершили повну підготовку для польотів на F-16, натомість самих винищувачів буде 60.

За її словами, наразі 8 українських пілотів проходять підготовку в американському місті Тусон, штат Арізона, а ще 12 - на авіабазі в Данії. Крім того, навчання, яка мають відбутися в Румунії, ще навіть не розпочались.

Устінова підтвердила, що Київ звернувся до Вашингтона з проханням надати ще як мінімум десять місць для навчання пілотів, але його прохання було відхилено.

Причиною відмови, як стверджують у США, стало те, що інші країни випереджають українських пілотів у черзі на місця для тренувань, тому Сполучені Штати порушувати свої зобов'язання перед ними не збираються.

Також офіційний представник Пентагону заявляв, що українські пілоти зазнають труднощів з англійською мовою та програмою польотів, стверджуючи, що "прогрес навчання на літаках F-16 досить мізерний".

На переконання Устінової, такі твердження є "сміховинними".

"Це не аргументи, це відмовки, і вони продовжують вигадувати їх знову і знову", - підсумувала вона.

Дуже хотів щось приховати? Тищенко розбив не один, а два телефони, коли йому оголошували підозру

середа, 26 червень 2024, 20:15

Народний депутат Микола Тищенко, якого підозрюють у незаконному позбавленні волі колишнього військовослужбовця спецпідрозділу Kraken, під час обшуку 25 червня розбив два свої мобільні телефони. Про це на обранні запобіжного заходу в Печерському суді Ки...

Армію Путіна можна вітати з новим надбанням: "Зеленоградський Чикатило" їде вбивати українців

середа, 26 червень 2024, 19:15

Російська армія прийняла до своїх лав чергового маніяка, відправивши його на війну проти України. Про це розповіли у Telegram-каналі Astra, передає NV, інформують Патріоти України. Як повідомляється, йдеться про Юрія Гриценка, відомого як «Зеленоградсь...