Нардепи зі "Слуги народу" вимагають від Зеленського розірвати дипломатичні відносини з Росією, - Єлизавета Богуцька

На думку нардепів, Україна повинна сприймати дії РФ як реальні приготування до розширення збройної агресії.

Народні депутати фракції Слуга народу відреагували на стягування російських військ до кордону України. Відповідну заяву оприлюднила нардеп від СН Єлизавета Богуцька на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

На думку нардепів, Україна повинна сприймати дії РФ як реальні приготування до розширення збройної агресії. Депутати вимагають від президента України Володимира Зеленського і верховного головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака:

  • розірвати дипломатичні відносини з Російською Федерацією;
  • внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо територіальної оборони;
  • провести призов резервістів в Збройні Сили України та завчасно почати проведення заходів мобілізації;
  • звернутися до Великобританії і США з проханням про тимчасове стягування своїх військових контингентів на територію України.

Також пропонується звернутися до країн НАТО з пропозицією тимчасово розгорнути на території України підрозділи протикорабельних ракет і протиповітряної і протиракетної оборони, а також бойових кораблів.

Нардепи також закликали український бізнес і тих, хто працює на території РФ завершити свої справи і повернутися в Україну. Богуцька не уточнила, хто саме з нардепів підтримав цю заяву.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...