"Нарешті зрозуміли": США вже могли відправити військову допомогу Україні, - екскомандувач Сухопутних військ Польщі

Екскомандувач Сухопутних військ Польщі, колишній заступник міністра національної оборони країни та військовий експерт Вальдемар Скшипчак допускає, що військова допомога США, ймовірно, вже направляється до України після прийняття у Палаті представників рішення про виділення пакету допомоги. Таку думку він висловив у коментарі "Укрінформу", передають Патріоти України.

"Американці врешті зрозуміли, що треба допомогти Україні, і це є ключовою справою", - зазначив він. Польський експерт вважає, що ця допомога, напевно, буде негайною."На мою думку, ця допомога вже йде. Ми деталей не знаємо, але, ймовірно, вона вже в дорозі. Незабаром Україна посилить свої можливості, Росія цього боїться",- зазначив Скшипчак.

Він уточнив, що в дорозі вже можуть бути, зокрема, боєприпаси, іншу частину озброєння українці отримають згодом. На його думку, найважливішими в цьому пакеті для ЗСУ є артилерійські снаряди калібру 155-мм і ракети до комплексів HIMARS короткого і далекого радіусу дії. Крім того, необхідними для України є комплекси ППО і ракети до них, оскільки українська система протиповітряної допомоги повинна зберігати свою ефективність.

Скшипчак зауважив, що прийняття пакету допомоги докорінно змінює ситуацію – тепер усі зусилля США і Європи будуть спрямовані на допомогу Україні.

"Ця допомога є запізнілою. Але я вірю в українську армію, українських військових і моральний дух української армії. Попри відсутність допомоги, за ці пів року українці показали, що вони вміють воювати, є прекрасними солдатами, які можуть бити російську армію навіть в умовах відсутності допомоги", - резюмував екскомандувач Сухопутних військ Польщі.

Постачав неякісні куртки для ЗСУ: Директора українського товариства спіймали під час отримання хабаря

вівторок, 21 травень 2024, 23:54

Правоохоронці викрили директора товариства, який планував постачати неякісні куртки Збройним силам України. Йому повідомили про підозру у наданні 4 тис. доларів хабаря. Про це у вівторок, 21 травня, повідомили у Офісі генерального прокурора, передають ...

Конгресмени закликали Ллойда Остіна дозволити Україні атакувати цілі на території РФ

вівторок, 21 травень 2024, 23:28

Двопартійна група конгресменів, членів Постійного комітету Палати представників США з питань розвідки, закликала міністра оборони Ллойда Остіна дозволити Україні завдавати удари американською зброєю по цілях на території Росії. Про це йдеться у звернен...