"Народна війна": Путін задумав оголосити повну мобілізацію в Росії

Президент Росії Володимир Путін запропонував оголосити повну мобілізацію та воєнний стан на більшій частині території РФ. Про це пише Telegram-канал Generall SVR, який нібито веде колишній генерал Служби зовнішньої розвідки (СЗР) РФ.

За даними каналу, на нараді з представниками керівництва силового і військового блоків Путін обговорював новини з фронту. Диктатору доповіли про складну ситуацію на війні в Україні, проблеми з екіпіровкою, озброєнням і мотивацією мобілізованих.

"На цьому фоні Путін заявив, що переконаний у необхідності проведення повноцінної мобілізації. Тепер, на його думку, друга хвиля часткової мобілізації нічого не вирішить, і це буде як "різати хвіст собаці по частинах". Президент висловив думку, що мобілізація необхідна й треба лише продумати, як її оголосити і, головне, провести найбільш ефективно і без ексцесів, враховуючи досвід часткової мобілізації", - йдеться у повідомленні.

Путін нібито вважає "достатнім" призов ще 2 мільйонів осіб, з яких приблизно 300 тисяч - жінки.

"Учасники наради без особливого ентузіазму підтримали президента. Представники керівництва військового блоку підтвердили можливості й готовність до проведення мобілізації, починаючи з січня 2023 року. Путін поділився ідеєю, яку запропонував Сергій Кирієнко - закликати в рамках мобілізації, здебільшого, людей з українськими прізвищами, мовляв, нехай українці один одного знищують", - пише генерал СЗР.

За даними каналу, Путін також запропонував разом з мобілізацією оголосити і воєнний стан по всій країні або щонайменше на більшій частині території Росії.

"Народна війна", коли "все для фронту, все для перемоги", тепер є головною темою обговорень Путіна з оточенням. Велика кількість жертв серед мобілізованих, на думку президента, лише згуртує російське суспільство і зміцнить діючий режим, причому незалежно від того, чи буде результатом перемога або поразка", - зазначив генерал СЗР.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...