Народні танці та плакати не допомогли учасникам: В Якутську акція проти мобілізації закінчилася затриманнями (фото, відео)

У Росії продовжуються спроби організувати акції протесту проти указу диктатора Володимира Путіна про проведення "часткової" мобілізації. Один із таких мітингів провели у місті Якутськ. За традицією, російські акції протесту закінчилися масовими затриманнями. Про це повідомляє якутське видання Sakhaday, передають Патріоти України.

На акцію проти мобілізації здебільшого прийшли жінки. Вони закликали припинити війну проти України, а також називали призов чоловіків на фронт геноцидом та "могилізацією". Також учасниці акції протесту вирішили влаштувати традиційний хороводний круговий танець якутів – осуохай.

Однак ні ритуальні танці, ні плакати, адресовані російській владі, мітингувальникам не допомогли. Для багатьох пікет за традицією закінчився у поліцейській дільниці. Російські силовики, у свою чергу, по кілька людей накидалися на жінок і застосовували фізичну силу. Примітно, що лише за попередніми даними протягом 24 вересня у Росії на мітингах проти мобілізації поліція затримала понад 800 осіб.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...