Народніше нема куди далі: Зеленський завітав до сільського реєстратора у пошуках правди та захисту скривджених

За кілька днів до виборів президент України вирішив зайнятися роботою рівня слідчого райуправління МВС, звісно з командою своїх юристів.

Президент України Володимир Зеленський разом з керівниками свого Офісу відправився на Київщину, щоб розібратися з фактами рейдерства на базі комунального підприємства «Путровське» в однойменному селі. Про це інформує прес-служба очільника держави, передають Патріоти України.

Заступник голови Офісу президента Олексій Гончарук в будинку культури села Путрівка заявив, що є інформація щодо причетності реєстраторів КП «Путровське» до рейдерства. Голова ОП Андрій Богдан уточнив, що вказані особи за один місяць переоформили 47 автомобільних заправок компанії «БРСМ-Нафта».

Представник місцевого будинку культури сказав, що в ситуації з рейдерством вже розібралися, оскільки реєстратори даного підприємства здали свої печатки. На що Богдан відповів, що ці особи отримують електронні ключі доступу до відповідного реєстру, тому здача печаток не означає розв’язання проблеми.

«Боротьба з цим підприємством нічого не дає, тому що через два дні в сусідньому селі відкривають ще одне таке підприємство. А закривають їх потім два роки. Розумієте, іноземні банки не йдуть в Україну, тому що за будь-якої застави, яка дається, за одну секунду можна ось так змінити власника, потім судитися на кілька років. Ви у своєму селі, створюючи таке підприємство, позбавляєте себе можливості на нормальну роботу і нормальну оплату праці”, – сказав голова Офісу президента.

У свою чергу Зеленський закликав представницю Мін’юсту Олену Сукманову навести порядок у цій сфері.

«В Україні в середньому 2-3 рази на день незаконно змінюють власника. Ми можемо оновити склад антирейдерської комісії Мін’юсту. Можемо до моменту наведення порядку відключити всіх реєстраторів, які створюють зараз ризики рейдерства. Вимкніть», – сказав президент.

Сукманова зазначила, що проблема не нова і відключення недобросовісних реєстраторів проводиться поки в ручному режимі.

«У нас сьогодні по країні було зареєстровано 277 комунальних підприємств. Для 169 з них Мін’юст уже скасував акредитації. Якщо щось сталося – ми реагуємо на скарги, блокуємо реєстраторів. На сайті Міністерства юстиції відкритий перелік усіх заблокованих реєстраторів. Майже 70% – це реєстратори комунальних підприємств», – пояснила Сукманова.

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...

ЗСУ знищили Бук-М1, що готувався до удару по українським позиціям (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 10:03

Бійці Сил спеціальних операцій (ССО) допомогли знищити російський ЗРК Бук-М1, який саме готували до пуску ракет. Про це повідомляють ССО на своєму Telegram-каналі. "Оператори 3-го окремого полку ССО під час розвідувальних дій на одному з найгарячіших н...