"Народний міліціонер" та "ветеринар": У Харківській області судитимуть чергових колаборантів (фото)

Після деокупації поліція активно розслідує справи по колаборантам. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, передають Патріоти України.

"38-річний мешканець Ізюму почав працювати у окупантів "народним міліціонером" з червня добровільно — про це розповіли місцеві. 38-річна мешканка Ізюму добровільно зайняла посаду "начальника Ізюмської дільничної лікарні ветеринарної медицини" влітку, і перебувала на цій посаді до початку деокупації", — розповів Сергій Болвінов.

Щодо "міліціонера" вже закінчено досудове розслідування за ч.7 ст 111-1 (Добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

"Ветеринарці" вчора повідомлено про підозру за ч.5 ст. 111-1 (Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади).

"Обох очікує суд. Вдячний слідчим та прокурорам за принципову позицію в боротьбі з колаборантами", — додав Сергій Болвінов.

У разі доведення провини чоловікові загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі, жінці — від 5 до 10.

Намагався обеззброїти: На Одещині росіянин напав на прикордонника

п’ятниця, 10 травень 2024, 19:44

В Одеській області громадянин РФ, який є організував схему незаконного переправлення ухилянтів через кордон, напав на прикордонника та намагався відібрати у нього зброю. Про це повідомляє прес-служба Південного регіонального управління ДПСУ, передають ...

"Не так" висловилися про Путіна: Медведєв назвав уряд Карла III дебілами

п’ятниця, 10 травень 2024, 19:30

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон закликав Захід "пересидіти" Путіна і зіткнувся з жорсткою реакцією з боку колишнього президента Росії Дмитра Медведєва. Чиновник як чинний заступник голови Ради Безпеки Росії опустився до образ Л...