"Нарощуються всі засоби": Ігнат розповів, як ЗСУ боротимуться з російськими БПЛА

Україна продовжує нарощувати засоби, які допомагають перехоплювати ворожі безпілотники в небі. Про це заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 15 вересня, передають Патріоти України.

За його словами, мобільні вогневі групи з кожною атакою лише підвищують свою майстерність, і це триватиме далі, поки Російська Федерація веде війну проти України.

"Нам потрібно нарощувати те озброєння, яке може знищувати "Шахеди". Маючи локатор, маючи радіолакаційний супровід цілі, таким чином, в автоматичному режимі зенітні гармати або великокаліберні кулемети зможуть ефективно знищувати його. Саме мобільні вогневі групи — найбільш раціональний метод знищення "Шахедів". Наразі за статистикою зенітно-ракетні війська є основними знищувачами "Шахедів" і ракет", — заявив Юрій Ігнат.

Окремо спікер Повітряних сил зазначив, що противник нарощує виробництво безпілотників, про що публічно заявляють представники Кремля. Також на їхній території готуються до відкриття спеціальних заводів. Україна зі свого боку також нарощує виробництво БПЛА, адже це ефективна і серйозна зброя. Не можна применшувати шкоду від неї.

"Якщо цей безпілотник, боєприпас, що баражує, потрапить точно у вразливе місце, то наслідки можуть бути серйозні. Саме тому зараз нарощуються всі засоби, здатні знищувати цю ціль як вдень, так і вночі. У противника є певне стратегічне завдання. Безумовно, вони розуміють, що ми будемо відпрацьовувати всі доступні засоби. Це теж витрата боєкомплекту і виснаження нашої ППО. Вони ставлять таку мету", — підсумував Юрій Ігнат.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...