"Нас битимуть з-під кожного куща": Терорист Гіркін розповів, чому російську армію чекає розгром

Російська армія, швидше за все, повторить в Україні ганебний шлях, який пройшов окупаційний корпус Робітничо-Селянської Червоної Армії під час загарбницької радянсько-фінської війни 1939-1940 років. Про це розповів один з колишніх ватажків терористів "ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркін) в інтерв'ю російському пропагандистові Максиму Калашникову, передають Патріоти України.

"Нехай я побуду зрадником батьківщини і зрадником, але я скажу правду. Наше угруповання, що діє на правому березі Дніпра в районі "Гостомель - Буча - Ірпінь", зав'язла в міській забудові, зав'язла в лісисто-болотистій місцевості. Після того як ця лісисто-болотиста місцевість розпуститься через місяць, нас будуть бити з-під кожного куща. Нашим військам доведеться скорочувати там лінію фронту, відтягувати частини. Те ж саме стосується Чернігова", - заявив він.

Гіркін каже, повне виведення російських військ з Київської області стане "ганьбою" і буде говорити про поразку Росії. В цілому, за даними Гіркіна, Росія повторює провальну тактику радянсько-фінської війни.

"Немає ніякої контрольованої території від Чернігова до Сум. Там є вузькі витягнуті "апендикси" вздовж доріг і дорожніх розв'язок, що ведуть до Києва. Між цими "апендиксами" територія не контролюється! Ні Суми, ні Чернігів не блоковані військами. У цій ситуації з настанням швидкої "зеленки "з урахуванням, що Україна масовано нарощує кількість живої сили, ці" апендикси " будуть настільки вразливі, що може повторитися ситуація з фінською кампанією. Тоді наші війська перлися, щоб перерізати Фінляндію навпіл, а в результаті значно менші сили фінів просто порізали ці частини на шматочки і знищили", - підсумував він.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...