Нас підтримують Данія, Нідерланди та Канада: Президент Чехії зробив важливу заяву про снаряди для ЗСУ

Президент Петр Павел заявив, що Чехія шукає боєприпаси та озброєння для якнайшвидшого постачання Україні по всьому світу, зокрема, є можливість постачання 500 тис. снарядів калібру 155 мм і 300 тис. снарядів калібру 122 мм із третіх країн протягом тижнів – у разі отримання необхідного фінансування. Про це він сказав на 7-му Українському ланчі на Мюнхенській безпековій конференції, передають Патріоти України.

Павел зазначив, що Чехію підтримують Данія, Нідерланди та Канада, з якими вони домовилися поєднувати такий підхід. Також країни звернулися до партнерів із США, Німеччини, Швеції та інших країн.

Як пояснив Павел, озброєння з третіх країн надходить до Чехії для капітального ремонту, а потім максимально швидко їде до України.

За словами президента, Чехія зараз займається пошуком зброї та обладнання в усьому світі, а також працює з партнерами по НАТО в цьому напрямку.

Він також закликав партнерів бути такими ж інноваційними та гнучкими в підтримці України та постачанні їй зброї та боєприпасів, як українські солдати на полі бою.

"Метою цієї діяльності є максимальне посилення української оборони, щоб вони зберегли свої людські ресурси, завдали якомога більшого виснаження російським силам, і щоб вони (Україна - ред.) утримували позиції, які в них є зараз", - наголосив Петр Павел.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...