"Нас попередили, що кораблі ВМС РФ розпочали маневр": Захисник України розкрив нові деталі операції на Зміїному

Військовослужбовець Головного управління розвідки Міністерства оборони України, майстер спорту з карате Іван Пилипчук на псевдо "Залізняк" брав участь у багатьох значущих боях і спецопераціях. Серед іншого він був одним із тих захисників, хто встановлював прапор України на відвойованому Зміїному. Іван Пилипчук розкрив нові деталі операції на Зміїному. Про це він розповів в інтерв’ю "Суспільному", передають Патріоти України.

Висадитись на Зміїний, звідки надходили суперечливі розвіддані про наявність російських окупаційних військ, Залізняк зголосився добровольцем. За його словами, виходили в море українські Сили оборони під час шторму, аби залишатися максимально непомітними для ворога.

"Ми вийшли у шторм – декілька човнів. Це була операція Головного управління розвідки разом із 53-м центром Сил спеціальних операцій. Звісно, це був стрибок у невідомість. Тоді я вперше залишив свої документи й телефон. Записав паролі від телефону й номер, кому потрібно буде набрати, якщо я загину", – розказав Пилипчук.

Після того, як група дісталась скелястих берегів Зміїного, Залізняк разом із побратимом пішли на ризик піднятись на найвищу точку щільно замінованого загарбниками острова, щоб встановити державний прапор України.

"Нас попередили, що кораблі ВМФ РФ розпочали маневр. Тобто нам потрібно було робити все це якомога швидше. Ми встановили прапор, спустились, сіли в човен, відпливли десь метрів на 100, і по острову було завдано просто страшного ракетного удару: стовп диму та вогню сягав 25-30 метрів. Удару росіяни завдали, щойно побачили наш прапор", – пригадав Пилипчук.

Під час інших боїв він зазнав поранень внаслідок ворожого артобстрілу, але навіть після цього продовжував виконувати бойові завдання.

Пилипчук упевнений у перемозі України. Після реабілітації він має твердий намір повернутись до захисту своєї держави. "Я хотів би, щоб ми завдали Росії важкої рани, яка не буде загоюватись упродовж сотень років. Я хотів би, аби Росія як держава перестала існувати у своїх географічних кордонах. Я хотів би, аби Україна стала надміцним форпостом Європи", – заявив захисник України.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...