"Нас ще чекають великі бої": РФ накопичує рештки сил, щоб зробити стрибок на півдні України, - військовий експерт

Сергій Кузан, військовий експерт, розповів в ефірі Радіо НВ, що російські сили намагаються зібрати останні дієздатні сили аби здобути ініціативу на півдні України, передають Патріоти України.

«Я би хотів сказати, що по всьому Півдню, я думаю, ми ще будемо спостерігати спроби російського наступу, тому що перекидаються великі підрозділи десантних військ. Десь приблизно 14 БТГ, тобто це десь 8 з половиною тисяч саме десантних військ і буде доведено до 10−11 [тисяч]. Це говорить про те, що росіяни спробують переломити ситуацію загалом на Півдні. Йдеться і про Запоріжжя, і про Миколаївський напрямок», — вважає Кузан.

На думку експерта, окупанти розуміють, що втрачають ініціативу. «Тому нас ще чекають великі бої, але нашому командуванню відомі ці плани противника і [ЗСУ] готуються прийняти ворога. А на Запорізькому напрямку, окрім того, перекидають додаткові танкові підрозділи, тому що на півночі росіяни бачать, що по іншому вони втрачають ініціативу», — додає він.

«Там не затишшя, там постійно тривають бої, але все ж таки росіяни не диктують ініціативу навіть на цьому напрямку. Тому вони зараз значно підсилюють свої підрозділи для того щоб спробувати переламати, перехопити ініціативу і для свого удару вони концентрують такі сили. Тому не можна сказати, що все закінчено на Півдні, але думаю, що найближчим часом ми вже побачимо розв’язку. Тому що сил на більше ніж один такий „стрибок“ у росіян наразі немає», — резюмував аналітик.

За останнім зведенням Генштабу ЗСУ, на Південнобузькому напрямку російські окупанти активно ведуть вогонь із танків, ствольної та реактивної артилерії.

Обстріли зафіксовані в районах населених пунктів Іванівка, Токарєве, Кар'єрне, Осокорівка, Благодатне, Кобзарці, Червона Долина, Лепетиха, Андріївка, Велике Артакове, Веселий Кут, Партизанське, Шевченкове, Мирне, Широке, Прибузьке, Луч, Посад-Покровське, Любомирівка, Степова Долина, Таврійське та Олександрівка.

Ворожа авіація завдала ударів поблизу Великого Артакова, Білогірки та Потьомкіного. В акваторії Чорного моря в готовності до застосування ракетної зброї знаходяться три носії крилатих ракет морського базування типу Калібр.

Не хотіли захищати рідну Україну - стали м'ясом для держави-агресора: Стало відомо, скільки шахтарів, що залишились в окупації росіяни забрали на війну

субота, 27 квітень 2024, 9:32

Щоб простимулювати гірників іти вбивати вільних українців, окупанти закрили майже всі шахти Донбасу, залишивши сім''ї аполітичних кротів без засобів існування. Російські загарбники мобілізували на тимчасово окупованій частині сходу України майже 60 про...

Ситуація складна: Україні доведеться тимчасово відходити на деяких ділянках фронту, - майор запасу

субота, 27 квітень 2024, 9:23

Цілком можливо, що на деяких ділянках фронту Україні доведеться тимчасово відступати. Таку думку в ефірі телеканалу "Київ24" висловив майор запасу, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, передають Патріоти України. "Чи зможемо ми повернут...