"Нас так і залишили": Екскомандир 125-ї бригади, якій закидали провал в обороні Харківщини, розповів про проблеми

У лютому 125-у бригаду ТРО ввели у склад Сухопутних військ, однак не надали достатньої кількості засобів, озброєння та особового складу. Про це розповів колишній командир 125-ої бригади ТРО, генерал-лейтенант Артур Горбенко в інтерв'ю УП, передають Патріоти України.

"У лютому нас ввели у склад Сухопутних військ – не знаю, з чим це було пов'язане, але рішення, на мій погляд, правильне. Хочете бойову бригаду – введіть її у склад Сухопутки. Але ж і зробіть подальші кроки. Тобто зберіть бригаду докупи, виведіть її на полігон, переформатуйте по штату. Не може бути бригада Сухопутних військ на передньому краї у тому штаті, який призначений для виконання завдань ТРО. У мене ж до сих пір в управлінні бригади є групи по роботі з ДФТГ (Добровольче формування територіальної громади – ред.)! У той же час протитанкових, зенітно-ракетних підрозділів, які мають виконувати завдання, засобів ППО – немає в штаті взагалі", - пояснив він.

За його словами, у березні він писав рапорт до вищого військового командування, що штатна структура 125-ї ТРО у складі Сухопутних військ не відповідає тим завданням, які на неї покладаються. У неї не було недостатньо сил, засобів, озброєння, вона потребувала доукомплектування.

"Коли ми були на Харківщині, було щонайменше дві телеграми із Західного оперативного командування, щоб управління бригади з батальйонами вивести на ці заходи, про які ми зараз із вами говоримо. Жодна телеграма не була задоволена керівництвом ОТУ "Харків", ОСУВ "Хортиця". Нас так і залишили. Тобто формально ми увійшли до складу Сухопутних військ, по актах нас прийняли, але нічого ні в штаті, ні в забезпеченості у нас не змінилося", - зазначив Горбенко.

"Служачи інтересам усіх сторін": Китай зробив чергову заяву про "вирішення" війни в Україні

вівторок, 23 липень 2024, 18:37

Китай виступає за якнайшвидше припинення вогню та досягнення "політичного врегулювання" у війні України з РФ. Про це заявила представниця китайського Міністерства закордонних справ Мао Нін, повідомляє "Суспільне", передають Патріоти України. Разом з т...

Почалися проблеми: На яхти підсанкційних російських олігархів "полюють" невідомі люди, - Financial Times

вівторок, 23 липень 2024, 17:59

Яхти близьких до диктатора Володимира Путіна кремлівських олігархів, заарештовані західними країнами після вторгнення РФ в Україну, почали захоплювати невідомі люди, так звані сквотери, передають Патріоти України. Про це пише Financial Times. Один із ...