"Нас це не дивує": У Пентагоні відреагували на слова Лаврова про зміну завдань вторгнення РФ в Україну

Міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров лише підтвердив більші амбіції президента Російської Федерації Володимира Путіна щодо захоплення українських територій. Про це міністр оборони США Ллойд Остін сказав на брифінгу після засідання Контактної групи з оборонної підтримки України (так званий "Рамштайн-4"), яке проходило у віртуальному форматі, передають Патріоти України.

Остін висловив впевненість, що керівництво України буде задоволене підтвердженням від Лаврова стосовно ефективності не лише самих ракетних артилерійських систем HIMARS, але й підтвердженням ефективного застосування українцями цих систем.

"Як ви знаєте, росіяни зараз перебувають у Херсоні і на Запорожжі. Російські сили вже там. Тому ви повинні поцікавитися, до кого він говорить. Це не дивно для будь-кого з нас, будь-кого у Європі або у світі. Я думаю, що він звертається до людей у Росії, які погано поінформовані", - заявив Остін.

При цьому він нагадав, що вже усі чули, які у президента РФ Володимира Путіна наміри, оскільки він безліч разів заявляв про безстрокову воєнну операцію, зосереджену на Донбасі. "Його дії довели протилежне. І ми знаємо, наші партнери і союзники знають, що він має більші амбіції. І Лавров лише підтвердив це сьогодні", - заявив Остін.

Міністр оборони США сказав, що ні для кого у цьому немає нічого дивного, окрім можливо росіян, яким Путін увесь час бреше.

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...