"Нас Зеленский пригласил": Путінська пропагандистка засвітилася в центрі Києва

На кордоні росіяни зробили вигляд, нібито вони - звичайні громадяни, а не пропагандисти Кремля.

В Україну приїхали пропагандисти російського телеканалу «Звезда» Міноборони країни-агресора, що викликало бурхливу реакцію в соцмережах, передають Патріоти України.

Співробітниця російського телеканалу заявила, що знімальна група прилетіла до Києва після того, як в Парижі під час прес-конференції за підсумками саміту «нормандської четвірки» президент України Володимир Зеленський «сам запросив журналістів у гості».
«Ми вирішили перевірити, чи тримає він обіцянки, чи пропустять нас через митницю. Поруч зі мною оператор в повному спорядженні - техніка та мікрофон з нашим логотипом. Співробітницю через високий стіл практично не видно, але дівчина дуже привітна. Що дивно, головне питання - "Яка мета вашого візиту?" - не ставить», - розповіла Діана Сіразі, яка вела репортаж з Майдану.
«При перетині іноземцями державного кордону, прикордонники перевіряють їх по базі і уточнюють, чи є по відношенню до них рішення правоохоронних органів. Зокрема, перевіряється, чи не виносилося рішення про заборону цим персонам в'їзду в Україну», - розповів спікер ДПСУ Андрій Демченко.
За його словами, співробітники телеканалу «Звезда», який належить Міноборони РФ, на прикордонному контролі не представлялися журналістами. «Що стосується зазначених осіб, то немає рішень про заборону в'їзду в Україну. Прикордонній службі також не вдалося встановити фактів незаконного відвідування громадянами території окупованого Криму або ОРДЛО. Таким чином у ДПСУ не було підстав відмовляти цим громадянам у в'їзді в країну», - зазначив він і додав: «Подальше їх перебування на території України і їх дії повинні бути предметом розгляду інших правоохоронних органів».
Тим часом в соціальних мережах українці обурюються візитом пропагандистів до Києва.


Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...