NASA і "Роскосмос" напередодні великих розбірок через санкції США

Адміністратор NASA Біл Нельсон провів телефонну розмову щодо подальшої співпраці в рамках МКС з генеральним директором російської держкорпорації "Роскосмос" Дмитром Рогозіним, повідомляють Патріоти України.

Після розмови прес-служби агентств опублікували прес-релізи, які трохи відрізнялися.

Зокрема, NASA випустила коротке повідомлення про розмову, в якій говорилося про "продуктивну дискусію про продовження співпраці між NASA і "Роскосмосом".

Нельсон заявив Рогозіну, що астронавти NASA і космонавти "Роскосмосу" більше 20 років жили і працювали разом на МКС і NASA хотіло б продовжувати це партнерство.

Пряма мова Нельсова: "Я з нетерпінням чекаю майбутніх дискусій з Рогозіним і віртуальної участі з ним в майбутній конференції з дослідження глобального космосу".

Російська компанія повідомила, що Рогозін нагадав главі NASA про санкції США щодо підприємств російської космічної промисловості, які "суттєво ускладнюють взаємодію".

Також в "Роскосмосі" повідомили, що у них все ще немає офіційної інформації від американських партнерів про плани з управління і подальшого використання МКС.

Повідомляється, що глава "Роскосмосу" запросив Нельсона приїхати в Росію і той прийняв запрошення, проте на сайті NASA про це не згадують.

РосЗМІ повідомили, що Рогозін не підтверджував готовність "Роскосмосу" продовжити роботу МКС до 2030 року.


Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...