NASAMS, боєприпаси для HIMARS і не тільки: Що входитиме до нового пакету військової допомоги США

Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $775 мільйонів. Він включатиме боєприпаси для HIMARS, ракети HARM, а також ЗРК NASAMS. Про це заявили у Пентагоні, передають Патріоти України.

Україна отримає:

  • боєприпаси для РСЗВ HIMARS;
  • 16 гаубиць калібру 155 мм та 36 тисяч снарядів до них;
  • 15 безпілотників Sky Eagle – це розвідувальні дрони, спеціально розроблені для ВМС;
  • ракети HARM для боротьби із радарами;
  • протитанкові комплекси TOW;
  • тисячу Javelin.

Наголошується, що це вже друга партія протирадіолокаційних ракет HARM, яку США передали України. Крім того, було здійснено їхню інтеграцію з винищувачами МіГ.

Як зазначають у Пентагоні, США передадуть Україні ЗРК NASAMS. Процес триватиме два-три місяці.

З початку повномасштабного вторгнення РФ США спрямували на військову допомогу Україні $10,6 млрд. Наразі вивчається можливість постачання Україні озброєнь, які "дозволять змінити ситуацію на полі бою" на півдні та сході країни.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...