Населення на заході України треба готувати до можливих ядерних загроз: Романенко пояснив ситуацію

Зараз Росії немає сенсу застосовувати ядерну зброю, однак населення заходу України має знати про потенційну загрозу. Таку думку висловив військовий експерт, генерал-лейтенант у відставці й заступник начальника Генштабу (2006-2010 рр.) Ігор Романенко.

Сенсу завдавати ядерного удару немає

За словами військового експерта, подібні погрози від Путіна лунають вже не в перший раз.

"Якщо об’єктивно аналізувати ситуацію, то зараз зовсім не той час, коли Росії було б доцільно застосовувати ядерну зброю. По-перше – вони наступають, тому звичайним конвенційним озброєнням вирішують питання. По-друге – з військової точки зору, використання ядерного озброєння на лінії зіткнення, спричинить чимало проблем у тієї сторони, яка її застосує, а це дуже важкі наслідки", - розповів гор Романенко.

Потрібно підготувати цивільне населення

Однак, за його словами, інформацію про можливу ядерну загрозу потрібно доводити саме цивільним українцям, які проживають у західних регіонах.

"Людям потрібно розповідати, як саме діяти в умовах ядерної загрози, де шукати укриття, як себе поводити та убезпечити. Таку роботу потрібно виконувати, цивільне населення має бути готовим до можливих викликів та наслідків", - наголосив генерал-лейтенант у відставці.

Чому потенційна загроза є саме для заходу України

На питання журналістів про те, чому британська розвідка вказує про можливий ядерний удар саме по західному регіону України, експерт відповів: "Росіяни вважають, що там проходять основні логістичні маршрути, якими нам постачають озброєння та військову техніку. Тому окупанти хочуть зробити це місце непридатним для проживання та перебування людей, і відповідно, обірвати усі можливі логістичні маршрути. Адже район з радіаційним забрудненням потрібно буде оминати. Гадаю, що саме у цьому росіяни бачать військовий сенс".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...