"Наш Генштаб рапортує": Експерт дав прогноз, коли завершиться літній наступ військ Путіна

Поточний наступ російських окупантів може завершитися приблизно восени. Такий прогноз зробив військовий експерт Павло Нарожний в інтерв'ю "Главреду", передають Патріоти України.

Оцінюючи російську наступальну кампанію експерт зазначає, що бронетехніка ворона використовується в дуже малій кількості. "Наш Генштаб рапортує про знищення 10-13 танків. Це обмежений наступ, який орієнтований на підтримку напруження і динаміки бойових дій. Жодних масштабних операцій, які передбачали б застосування великої кількості бронетехніки, ми не бачимо", - йдеться в повідомленні.

Нарожний додав, що за час поточної операції ворог просунувся лише на 5-7 кілометрів на півночі Харківської області і на 15 км на Покровському напрямку.

"Якщо враховувати те, скільки вони втратили людей і бронетехніки, це відносно невелике просування. І зараз у росіян абсолютно очевидний дефіцит бронетехніки. На Харківському напрямку ми бачимо здебільшого танки Т-62. Такі машини, як Т-72 або Т-90, використовуються дуже рідко. Відновити потенціал щодо бронетехніки ворог не може", - зазначає експерт.

Крім того, противника залишається вкрай багато артилерії – ствольної артилерії, самохідних артилерійських установок тощо.

"І, що найголовніше, Путін не шкодує своїх людей. Ворог втрачає 1000-1500 військових щодоби, але його це не зупиняє. Наше Головне управління розвідки Міноборони повідомляло, що росіяни мобілізують у середньому приблизно 30 тисяч осіб на місяць. І вони лише перекривають свої втрати. Нас багато лякали тим, що РФ начебто мобілізує мільйон осіб, проте ми цього не побачили. Тому все, що зараз робить противник – це підтримує діючи темпи війни", - додав Нарожний.

За його прогнозом, поточний наступ ворога завершиться приблизно восени. Є декілька причин, чому так станеться.

"Перша – військо поповниться новими мобілізованими. Зараз ворог просувається, тому що у Збройних силах не вистачає людей. Навчання, злагодження та інші заходи завершаться, і приблизно восени військові потраплять на фронт. Друга причина полягає в тому, що повинна з'явитися можливість протистояти російським керованим авіаційним бомбам. Ворог застосовує велику кількість КАБів, і відповіддю на цю загрозу повинні стати ЗРК Patriot і винищувачі F-16, які ми отримаємо", - сказав він.

"На що був розрахунок, коли вбивали Ірину Фаріон?": Портников назвав головний інтерес Росії

понеділок, 22 липень 2024, 8:49

Журналіст Віталій Портников вважає, що після невдач на полі бою ворог почав активно знищувати інфраструктуру та застосовувати політичні вбивства. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "На що був розрахунок, коли вбивали...

"Абсолютно очевидно": Портников пояснив, чому транспортування нафти й газу через Україну не вигідне Росії

понеділок, 22 липень 2024, 8:30

Журналіст Віталій Портников наголосив, що азербайджанські нафта й газ транспортуватимуться через Росію, а тому домовленостей з ворогом не уникнути. Водночас постачання сировини до ЄС допомагає підтримувати Україну, що не має бути в пріоритеті ворога. Т...