"Наш головний жінку зарізав": Розслідувачі встановили окупанта, який розповів про вбивство жительки Харківщини (відео)

Журналісти-розслідувачі проєкту "Схеми" ідентифікували російського військового, який розповів телефоном про ймовірне вбивство мирної жительки Харківської області керівником його підрозділу. Ним виявився 34-річний Олег Гасілін. Він служить у 27-й окремій мотострілецькій бригаді Збройних сил Росії. Командувач цієї бригади — полковник Сергій Сафонов. Бригада відступала з Ізюмсько-Куп'янського напрямку, коли українська армія провела контрнаступ. Про це повідомили "Схеми", передають Патріоти України.

"Від джерел в одному з розвідувальних органів України "Схеми" отримали запис розмови російського військовослужбовця, ймовірно, з товаришем по службі, датовану 30 вересня, та номер телефону, який дав змогу ідентифікувати цього армійця і визначити його підрозділ, який, з його слів, поспіхом залишав Харківщину після успішного контрнаступу ЗСУ", — розповіли у "Схемах".

Гасілін закінчив академію військ протиповітряної оборони. Бригада, у якій зараз служить Гасілін, дислокується у селищі Мосрентген Новомосковського округу Москви. У телефонній розмові Гасілін розповів про те, як його батальйон утікав із Харківщини з численними втратами, та розправи над цивільними, які вчиняли військові з його бригади. Він каже, що розправ не бачив, але чув від іншого військового.

"Начебто він був напідпитку, це було ввечері 25-го, за ним приїхав із 96-ої командир батальйону з групою, евакуювати його. І вони виходили, на них вийшов чоловік у віці та жінка у віці. Чоловіка застрелив цей командир батальйону з 96-ої, а він, цей поганий чоловік, наш головний, жінку ножем зарізав", — розповідає Гасілін.

"Схеми" зазначають: зі слів Гасіліна стає зрозуміло, що вбити чоловіка міг командир 27-ї бригади, жінку — командир батальйону 96-ї розвідувальної бригади Західного військового округу. Особи вбитих журналісти-розслідувачі наразі не встановили. Журналісти зателефонували Гасіліну та він не схотів говорити. Голос Олега Гасіліна порівняли з голосом із перехопленої розмови, вони збіглися.

"Військовослужбовець не захотів телефоном розповідати обставини того, що сталося: "Гадки не маю. Хочете поговорити – приїжджайте, поговоримо", — йдеться у розслідуванні.

З Гасіліним також зв'язався український активіст, ім'я якого не називають у розслідуванні. Активіст запитав у російського військового про ймовірне вбивство жінки та чоловіка у Харківській області. Гасілін сказав, що про вбивство було "відомо всім". "Два командири при виході скоїли це діяння", — розповів російський військовий.

Активіст спитав у Гасіліна, чи міг полковник вчинити інакше. На що Гасілін відповів: "Ну, чесно, стосовно жінки, я думаю, звичайно".

"Схеми" пишуть, що Росія, схоже, розслідує ймовірну причетність Сергія Сафонова до вбивства мирної жительки Харківської області. Гасілін розповів, що під час його перебування у шпиталі до нього приходив слідчій питати про це вбивство. Однак Гасілін сказав, що на той момент його вже не було на Харківщині, він був у шпиталі, й знає про вбивство зі слів товаришів по службі.

Розслідувачі також намагалися зв'язатися з Сергієм Сафоновим, однак його телефони були вимкнені. Після цього була спроба запитати про ймовірне вбивство Сафоновим жительки у його друзів із соцмереж.

"Російська служба "Радіо Свобода" звернулася в соцмережах до кількох друзів Сафонова та його колишніх товаришів по службі. Журналісти запитали, чи відомо їм про розслідування, ніхто з них не висловив подиву і не спробував заперечити сам факт розслідування: один із друзів порадив звернутися за деталями до Міністерства оборони Росії, другий – поставив зустрічне запитання про те, що журналістам відомо про цю справу", — сказано у розслідуванні.

Написали журналісти й матері Сергія Сафона у соцмережі "Однокласники". Вона не відповіла на питання і закрила свій профіль. Дружина Сафонова відповіла, але після того, як почула, що питання стосується її чоловіка, кинула слухавку. Не було відповіді й від Головного військового слідчого управління СК РФ та Головної військової прокуратури.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...