"Наш народ воинственный, всю жизнь защищал свою независимость… Положим всех в степи": Ветерани Казахстану попередили Москву, чим закінчиться спроба агресії (відео)

Казахстанські ветерани звернулися до Росії, влада якої знов почала висувати територіальні претензії їхній державі, зазначають Патріоти України. Так члени казахстанської партії "Ел Тірегі", військові ветерани Мурат Мухамеджанов і Нуржан Альтана записали відеозвернення до російських імперців, депутатів Держдуми Жириновського, Шперова, Никонова, Федорова і організації «Офицеры России».

Раніше«Офицеры России» поскаржилися президенту Казахстану на обмеження націоналістами російськомовного населення країни і запропонували за узгодженням з владою приїхати «з делегацією героїв Радянського Союзу і Героїв Росії для проведення заходів в рамках громадської дипломатії». Це звернення викликало обурення в країні.

"Я обращаюсь к депутатам Госдумы Жириновскому, Шперову, Федорову и всем другим негодяям, которые думают о захвате Казахстана. Это исконно казахские земли, исконно казахские территории. Эта земля досталась нам от нашего народа, от наших прадедов и дедов, отцов. Если вы к нам придете сюда с оружием, придете с грязными намерениями, я предупреждаю, два метра ширины и глубины вам найдется на нашей казахской земле! Лично я обещаю, что эти люди будут уничтожены", - - заявив Мурат Мухамеджанов.

А керівник партії Альтана, зі свого боку, прокоментував загрози від " Офицеров России " з приводу нібито утисків російськомовних в Казахстані. Він назвав їх "клоунами" і пригрозив "положить в степи", якщо ті надумають заявитися в його країну.

Варто відзначити, що між Росією і Казахстаном напружені відносини через територіальних претензій з боку Москви. Так, Жириновський і інші депутати Держдуми назвали "радянськими подарунками" північні області сусідньої республіки. Таку риторику Росія використовувала напередодні окупації українських Криму і Донбасу. Наразі Казахстан готується до можливої російської агресії. За основу взято досвід України.

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...