"Наш прапор - синьо-жовтий, інших не підійматимемо": Голова МЗС України відповів Папі Римському

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на скандальну заяву Папи Римського Франциска, який запропонував Україні «підняти білий прапор» і піти на переговори з країною-агресором РФ, передають Патріоти України.

«Що стосується білого прапору, то з історії першої половини XX століття нам відома ця стратегія Ватикану. Закликаю не повторювати історичних помилок і послідовно підтримувати Україну та її народ у справедливій боротьбі за власне життя», — написав Кулеба в соцмережі Х.

Він наголосив, що найсильніший той, хто у битві добра зі злом стає на бік добра, а не намагається зрівняти їх, назвавши це «переговорами». «Наш прапор — синьо-жовтий. Під ним ми живемо, помираємо і перемагаємо. Ми не підійматимемо інших прапорів», — додав міністр.

Кулеба також подякував Папі за постійні молитви за мир і висловив сподівання, що він «знайде можливість» здійснити візит в Україну, щоб підтримати усіх українців, зокрема вірян католицької і греко-католицької церков.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...