"Наш с*кин син": Диктатор Лукашенко відмовив Путіну у вводі військ у Білорусь

За підсумком своєї поїздки в Москву нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що поява в країні військової бази Росії не планується. Його слова були оприлюднені 24 квітня на офіційному сайті прес-служби Лукашенка, передають Патріоти України.

Він запевняв журналістів, що на зустрічі з Путіним навіть мови не йшло про створення в Білорусі російської військової бази. "Навіщо? (...) Якщо вона в Смоленську (РФ - ред.), в 3-х хвилинах польоту від того ж Бобруйська", - сказав Лукашенко. Він уточнив, що витрачати величезні гроші на базу ЗС РФ немає ніякого сенсу.

Його слова прокоментував в Facebook російський політичний і військовий аналітик Ель Мюрид. Він звернув увагу на те, що категорично "ні" з приводу бази РФ Лукашенко не сказав. Разом з тим, очевидно, він намагається уникнути цієї долі. "Вообще после Крыма желания размещать у себя российские базы мало у кого возникнет. НАТО, конечно, агрессор, но братская Россия не выглядит сильно лучше. А потому "чур меня" - самый надежный сценарий взаимоотношений", - пояснив російський експерт.

Він додав, що агресивна зовнішня політика Кремля майже позбавила Росію всіх союзників. У Лукашенка, який став "токсичний" на Заході після сфальсифікованих виборів і репресій щодо свого народу, не залишилося вибору. Однак навіть він вважає за краще "дружити" з Росією на відстані.

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...