"Наш сук*н син": Буданов розповів про роль у стримуванні Білорусі від повноцінної участі у війни проти України нардепа Шевченка, якого вигнали з фракції "Слуга народу"

Народний депутат Євгеній Шевченко таємно вів переговори із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Його попросили про це спецслужби, сказав начальник Головного управління Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю для програми "Різні люди".

Він додав, що відсутність обстрілів з території Білорусі – це "результат комплексних дій" різних українських сил.

"Лукашенко – подобається він нам чи ні, не ідіот. І повторення ситуації, яка сталася 24 лютого 2022 року, він сам – перший, хто хоче не допустити. Насправді і тоді його думку не особливо враховували, але він зробив висновки, як я бачу, як всі ми бачимо", – сказав керівник ГУР.

Комунікація з Лукашенком велась різними каналами.

"Ми задіювали всі наші можливі шляхи комунікації, всі змоги, які в нас були. Навіть задіювали народного депутата одного – це теж правда. Заради того, щоб не допустити втягування Білорусі в цю війну. І коли відбулося витіснення і втеча російської армії – не допустити повторних спроб заходу з території Білорусі в Україну або спроб нанесення ударів. Як показав час, станом на зараз цього вдалося досягти", – розповів Буданов.

Нардепа Шевченка два роки тому виключили з фракції "Слуга народу" за прояви симпатії до Лукашенка.

"Він є ефективним у цьому процесі. Пан Шевченко доволі давно допомагає нам, давайте так це назвемо. І жодного разу не відмовляв, коли ми зверталися з певними проханнями до нього", – пояснив глава розвідки.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...