"Наш терпець скоро урветься": Туреччина звинуватила Росію в порушенні угод по Сирії

Реджеп Ердоган звинуватив російських військових в нанесенні ударів по населених пунктах в Ідлібській зоні деескалації.

Росія не виконує свої зобов'язання по Сирії в рамках Сочинських домовленостей і Астанинського процесу. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, передають Патріоти України із посиланням на Anadolu.

Зокрема, він звинуватив російських військових в нанесенні ударів по населених пунктах в Ідлібській зоні деескалації. Ердоган підкреслив, що «терпіння Туреччини скоро урветься» і настійно рекомендував Росії переглянути стратегію поведінки.
«Якщо удари не будуть припинені, Анкара вживатиме всі необхідні кроки. Туреччина не прагне до захоплення сирійських територій. Для нас важливо становище пересічних сирійців, яких потрібно рятувати», - сказав він.
Крім того, турецький лідер зажадав від Москви вплинути на президента Сирії Башара Асада та висловити чітку позицію щодо зони деескалації. «Росія повинна переглянути співпрацю або з Дамаском, або з Анкарою», - підкреслив Ердоган.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...