Наша людина в Страсбурзі: Президент Зеленський вручив український орден євродепутатці, яка спалила "колорадську" сукню

Президент України Володимир Зеленський вручив орден княгині Ольги І ступеня депутату Європейського парламенту, латвійському політику Сандрі Калнієте. Відповідний указ від 23 серпня опубліковано на сайті голови держави, зазначають Патріоти України.

У своєму привітанні з Днем Незалежності України Калнієте зазначила, що українці показали світу свій героїзм.

«Я захоплююся українцями за їх прихильність до незалежності своєї країни і їх право обирати європейський шлях для своєї країни. Це нелегка дорога, я знаю це з досвіду. Це вимагає витривалості, вимагає наполегливості, вимагає жертв. Але українці показали світу, наскільки вони героїчні», – сказала вона у відеозверненні англійською мовою.

Варто зазначити, що крім підтримки України в Європарламенті Калнієте запам’яталася антиросійської акцією. Напередодні 9 травня 2019 року вона в рамках фотосесії для журналу Privātā Dzīve спалила сукню кольорів «георгіївської стрічки». Для цього політик облила тканину спиртом і підпалила у залізній діжці.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...