"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України.

«Зараз наші команди — України та Сполучених Штатів — працюють над двосторонньою безпековою угодою. Уже над конкретним текстом працюємо. Мета наша в тому, щоб зробити цю угоду найбільш сильною з усіх», — сказав Зеленський.

За його слова, обговорюються конкретні основи американсько-української безпеки та взаємодії. «Працюємо і над тим, щоб зафіксувати конкретні рівні підтримки на цей рік і на наступні 10 років. Це і збройна підтримка, і фінансова, і політична, і те, що стосується спільного виробництва зброї. Угода повинна бути дійсно взірцевою, яка відповідатиме силі американського лідерства», — наголосив президент.

Він додав, що нині ще очікується постачання, яке обіцяне Україні. «Ми очікуємо саме такого обсягу й ваги у поставках, які здатні змінювати ситуацію на полі бою в інтересах України. І важливо, щоб була реалізована кожна наша домовленість — усе, що дасть і практичні результати на полі бою, і підтримає моральну силу всіх, хто на передовій», — сказав президент.

«На всіх рівнях взаємодіємо з партнерами, щоб досягти саме того рівня оперативності в допомозі, який потрібен, щоб не лише зберігати наші позиції, а й щоб зривати російські плани війни», — додав він.

Держсекретар США зробив заяву про "нові кроки на підтримку України"

вівторок, 14 травень 2024, 20:51

На Вашингтонському саміті НАТО будуть зроблені «нові кроки на підтримку України». Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Київському політехнічному інституті, передають Патріоти України. «Ми хочемо, щоб Україна була в силь...

Найближчими днями: Макрон оголосив передачу Україні додаткового озброєння

вівторок, 14 травень 2024, 20:43

Президент Франції Емманюель Макрон сьогодні, 14 травня, під час розмови з українським лідером Володимиром Зеленським анонсував поставки додаткового озброєння ЗСУ. Про це йдеться у повідомленні Єлисейського палацу за підсумками телефонної розмови презид...