Наша перемога - частина планів США: Експерт розповів, як і коли закінчиться війна

Військовий експерт Роман Світан наголошує, що гаряча фаза війни з Росією не буде затяжною. Вона закінчиться спочатку звільненням Криму, а потім - деокупацією Донбасу. Ймовірно, ці події триватимуть до вести 2025-го. Таку думку він висловив в інтерв'ю "Главреду", передають Патріоти України.

"Наша перемога над російською армією є частиною планів США і вплетена в політичну боротьбу в Америці. Тому основна фаза війни повинна завершитися орієнтовно восени наступного року - якраз перед тим, як відбудуться вибори американського президента. Швидше за все, навесні нам нададуть достатню кількість винищувачів і далекобійних ракет для виконання основного завдання - звільнення Криму",

Світан наголошує, що авіація і далекобійні ракети дозволять звільнити анексований півострів за три-чотири місяці. Йдеться про червень-серпень наступного року. Далі - буде звільнення Донбасу.

"Звільняти Донбас після Криму буде вже легше, але бойова робота все одно затягнеться. У такій ситуації піде просування до кордону і з'явиться можливість відрізати регіон від Росії. Щоправда, для цього доведеться зайти на територію Росії - до Ростова або Таганрогу, аби відрізати Донбас східними рубежами, або рухатися Сіверським Дінцем, Доном або Міусом. Донбас доведеться зачищати, напевно, десь навесні 2025 року", - каже військовий експерт.

За його словами, усі ці події будуть відбуватися напередодні прийняття України до НАТО. Світан вважає, що, ймовірно, ЗСУ вийдуть на кордони 1991-го року або навесні, або початку літа 2025-го - перед самітом у Нідерландах.

"Я думаю, що вже наступного року у Вашингтоні нас запросять до НАТО. Ми отримаємо можливість укласти двосторонні договори з 32 країнами Альянсу. Зараз в блоці 31 країна, але до цього часу, гадаю, до блоку приєднається і Швеція. А вже в 2025 році, на саміті в Нідерландах, Україну приймуть до НАТО. Туди ми повинні потрапити вже із чистими кордонами з Росією, знищивши останнього російського солдата. Приблизно так виглядає план США", - висловився Світан.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...