"Наша підтримка непохитна": Фінляндія готує новий пакет військової допомоги для України

Фінляндія готує новий пакет військової допомоги для України. Про це президент Фінляндії Саулі Нійністе заявив на зустрічі лідерів країн, що входять до Об'єднаних експедиційних сил (JEF), повідомляють Патріоти України із посиланням на Yle.

За його словами, підтримка України має продовжуватися доти, доки не настане мир, на який вона заслуговує. При цьому Нійністе зазначив, що складно передбачити, коли він може наступити.

«Сьогодні серед лідерів Об'єднаних експедиційних сил ми обговорили нашу непохитну підтримку України, а також шляхи покращення безпеки у Північній Європі та регіоні Балтійського моря», — написав Нійністе у Twitter.

Журналісти поставили главам держав питання, що вони думають про ідею президента Франції Еммануеля Макрона надати Росії гарантії безпеки. Цю ідею відкинули, зокрема, керівники Нідерландів, Литви та Естонії. Не підтримав її й фінський президент.

«Сусіди Росії — це ті, хто потребує гарантій безпеки. Якщо Росія надасть своїм сусідам гарантії безпеки, можна буде розглянути гарантії аналогічного масштабу», - сказав Нійністе. До JEF входять Фінляндія, Великобританія, Нідерланди, Ісландія, Латвія, Литва, Норвегія, Швеція, Данія та Естонія.

"Лупити по російським НПЗ - це щастя ескалації на шляху до перемоги. Без дизелю рашисти стануть на коліна", - журналіст

понеділок, 29 квітень 2024, 9:23

"Якщо чесно, бомбьожки НПЗ стали для мене єдиним дофаміном. Коли розплющую очі зранку, то перше в нічних новинах - скільки й де рашисти нам розхерачили об'єктів. Якщо немає нашої нафтопереробної симетрії - стає геть грустно. Бо це дуже дієва річ", - пи...

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...