"Наша помилка": Лукашенко побідкався, що разом з Путіним не захопив Україну в 2014-2015 роках

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знову почав широке філософствувати про те, що було б, якби Росія не розв'язала кровопролитну війну. Втім, винна, на його думку, не Росія, а ті, хто "штовхав український народ до воєнного конфлікту", передають Патріоти України.

Слова диктатора, які він промовив на зустрічі з учасниками Ради керівників органів безпеки та спеціальних служб держав – учасниць СНД, передають пропагандистські ЗМІ. Політик зазначив, що у питаннях зовнішньої політики цілком займає бік сучасного фюрера у Кремлі.

"Я абсолютно згоден з президентом Путіним, коли він говорить про те, що не ми розпочали цю війну. Вона почалася навіть не у 2014 році. Вона почалася задовго до 2014 року. Ми бачили все, що тут відбувалося: той "коричневий" переворот, який стався, і до чого Україну підводячи", – розмірковує Лукашенко.

Він додав, що самі громадяни Росії неодноразово благали своє керівництво "врятувати російськомовних на Донбасі", Москва лише виконала їхню волю у 2014 році. Подібні активісти є і в самій Білорусі, саме на їхній совісті лежить військове вторгнення армії РФ до України.

"Уявіть собі: якби в Мексиці почали знущатися з громадян США, американців? Тієї Мексики давно б уже не існувало", – навів дивний приклад диктатор.

Лукашенко продовжив розголошувати, звинувачуючи й колишніх президентів України, а також засуджуючи чинного. Він вважає, що вони не скористалися шансами запобігти війні, хоча Москва нібито їх неодноразово надавала.

"Все до цього йшло. Єдина, мабуть, наша помилка, що ми не вирішили це питання у 2014-2015 роках, коли не було ні армії в України, ні готовності... Усі хотіли якось врегулювати мирно. А вони за цей час створювали боєздатні збройні сили", – відкрито вторить прокремлівській пропаганді одіозний політик.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...