"Наша позиція справедлива": Кулеба обурився через заклик Ердогана "пом'якшити підхід" до "зернової угоди"

Київ не згодний із закликом турецького президента Реджепа Тайїпа Ердогана про те, що Україні "необхідно пом'якшити свій підхід" для відновлення зернової угоди. Таку заяву глава Туреччини зробив після зустрічі з президентом диктатором РФ Володимиром Путіним у Сочі. Таку думку в ефірі телемарафону заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє "24 канал", передають Патріоти України.

За його словами, Україна стоятиме на захисті всіх принципових позицій. Що більше, голова МЗС каже, що перед зустріччю Ердогана з Путіним українські дипломати контактували з турецькою стороною та чітко все роз'яснили.

"Наша позиція справедлива - ми не повинні бути далі заручниками російського шантажу, коли Росія створює проблеми, а потім запрошує всіх їх вирішувати", - наголосив Кулеба.

Очільник МЗС також зауважив, що Київ розраховує почути, що привезли турецькі колеги з Сочі, та дізнатися про всі деталі. "Однозначно, що ми стоятимемо на захисті всіх принципових позицій, зокрема щодо санкційного тиску на Росію. Втім, відзначу, що жодних санкцій проти господарської продукції Росії насправді немає, і це спекуляція Росії", - додав Дмитро Кулеба.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...